Home » ALD Automotive ⏐ LeasePlan zamelt €20.000 in voor Pelicano

ALD Automotive ⏐ LeasePlan zamelt €20.000 in voor Pelicano

ALD Automotive ⏐ LeasePlan zamelt €20.000 in voor Pelicano

Dat doet de internationale speler in het kader van hun Move For Good-project.

 

ALD Automotive | LeasePlan zamelt €20.000 in voor kinderarmoedeorganisatie Pelicano. Dat doet de internationale speler in het kader van hun Move For Good-project. Nieuwe Country Managing Director, Johan Portier, overhandigt de cheque aan het Brugse goede doel dat zich inzet voor kinderen in armoede in België.

ALD Automotive | LeasePlan organiseerde in juni hun Move For Good-project voor werknemers. Het initiatief zette werknemers aan om deel te nemen aan activiteiten die hun fysieke en mentale gezondheid boosten. De activiteiten bestonden onder meer uit yogasessies op kantoor, Webinars over gezond eten en spullenhulp, een salsa-les op kantoor, een fietstocht met picknick, een padel-toernooi en een hockey-les.

“Zo’n initiatief is een echte aanrader als je de teamspirit wil boosten. Je leert je collega’s beter kennen in een andere setting en je werkt tegelijkertijd samen om een doel te behalen. Gaandeweg krijg je ook de kans om elkaar aan te moedigen”, aldus Johan Portier, Country Managing Director van ALD Automotive | LeasePlan.

Met dit initiatief zamelde de leasingmaatschappij een mooie som van niet minder dan 20.000 euro in voor kinderarmoedestichting Pelicano. Zij redden kinderen uit armoede door hen een budget toe te kennen dat gebruikt wordt om de basisbehoeften te vervullen, bijvoorbeeld een warme maaltijd per dag (voeding), aangepaste kledij, (para)medische verzorging, onderwijskansen en sociale vrijetijdsbesteding.

Johan Portier vervolgt: “Social commitment en employee engagement spelen een belangrijke rol in het kader van ons CSR-verhaal. Daarom steunen we elk jaar een lokaal project. We kiezen dan een organisatie die een verschil maakt voor de mensen en kinderen die het moeilijk hebben in de maatschappij, en Pelicano paste dus perfect in dit plaatje.”

Kristof De Boever, Head of Corporate Partnerships bij Pelicano is ontzettend dankbaar voor de gulle donatie. “In naam van alle Pelicanokinderen wil ik ALD Automotive | LeasePlan van harte bedanken voor de mooie donatie die ik in ontvangst mocht nemen.”

Hij vervolgt: “Met deze donatie kunnen we maar liefst 14 Pelicanokinderen één jaar lang financieel ondersteunen, 8.000 gezond gevulde brooddozen bezorgen of 4.500 warme schoolmaaltijden betalen voor kinderen die het thuis moeilijk hebben.”

Interessante cijfers

Behalve 20.000 euro bracht het initiatief nog meer op. Hieronder enkele interessante cijfers van het project:

  • 2.316 geregistreerde activiteiten
  • 121 actieve deelnemers
  • 8.803 km afgelegd
  • 2.025 uren
  • 1.027 foto’s gedeeld
  • 114 opmerkingen
  • 7.976 likes

Dit initiatief komt er in samenwerking met welzijnsplatform voor werknemers, atlasGO. Zij voorzien de applicatie waarop de werknemers van ALD Automotive ⏐ LeasePlan hun activiteiten kunnen ingeven, kunnen delen en achteraf ook de resultaten kunnen bekijken.

Over ALD Automotive⏐ LeasePlan

ALD Automotive | LeasePlan is een toonaangevende internationale speler op het gebied van duurzame mobiliteit en biedt full-service leasing, flexibele abonnementsdiensten, wagenparkbeheerdiensten en multi-mobiliteitsoplossingen voor grote ondernemingen, kmo’s, professionals en particulieren. ALD Automotive | LeasePlan is in 44 landen het breedst vertegenwoordigd met directe aanwezigheid en maakt gebruik van zijn unieke positie om het voortouw te nemen in het streven naar een netto-nuluitstoot en om de digitale transformatie van de sector verder vorm te geven door middel van innovatieve en op technologie gebaseerde diensten die de overgang naar grootschalige toepassing van duurzame mobiliteit mogelijk maken.

Met 15.700 collega’s over de hele wereld beheert ALD Automotive | LeasePlan 3,3 miljoen voertuigen (eind maart 2023).

Het bedrijf is genoteerd op Compartiment A van Euronext Parijs (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). Société Générale is meerderheidsaandeelhouder van ALD Automotive.

Ga voor meer informatie naar www.aldautomotive.com

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?