Steun Pelicano als bedrijf

Onderneem maatschappelijk verantwoord

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO).

Investeren in een kind, is investeren in de toekomst

Elk talent telt. Het bedrijfsleven, onze overheid, het middenveld … Alle schreeuwen ze om goed opgeleide medewerkers.

 

Een kind dat door zijn thuissituatie zijn kansen niet kan grijpen, zal nooit zijn talenten ten volle ontplooien. Een investering in een Pelicanokind betaalt zich veelvuldig terug. Sociaal én economisch. Wie weet, is het kind dat jij vandaag helpt jouw gewaardeerde medewerker van morgen?

Pelicano is een
uitgelezen partner
voor jouw bedrijf

Onafhankelijke werking

Kinderarmoedestichting Pelicano doet geen beroep op subsidies. Die zijn namelijk altijd tijds- en projectgebonden. Dat staat haaks op de duurzame steun die Kinderarmoedestichting Pelicano biedt. Jouw steun is dus des te belangrijker.

Zichtbaar engagement

Toon je toewijding aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en aan het welzijn van kansarme kinderen in België. Wij helpen je om dat engagement ook zichtbaar te maken naar de buitenwereld.

Breder draagvlak

Bouw aan een positief imago voor jezelf én voor Pelicano. Versterk de betrokkenheid en loyaliteit van je medewerkers en zakelijke relaties.

740.821

euro mocht Kinderarmoedestichting Pelicano ontvangen van niet-particuliere donateurs in 2023.

118

niet-particuliere donateurs steunden Kinderarmoedestichting Pelicano in 2023. Hieronder verstaan we bedrijven, zelfstandigen, verenigingen en serviceclubs.

6.278

euro is het gemiddeld bedrag dat een niet-particuliere donateur in 2023 schonk aan Kinderarmoedestichting Pelicano.

TRACKRECORD.

We werkten al samen met bedrijven in heel wat sectoren

WE DOEN EEN ACTIE

Eenmalig

Je doneert een zelfgekozen bedrag of je organiseert een eenmalige actie, al dan niet in samenwerking met Kinderarmoedestichting Pelicano. Deze actie kan gericht zijn op je medewerkers, je klanten, sympathisanten of een combinatie daarvan.

 

Enkele ideeën ter inspiratie:

  • Een bedrijfsverjaardag
  • Een sportactiviteit door of voor het personeel
  • Opening van een nieuw gebouw
  • Een kerst- of eindejaarsfeest
  • De lancering van een nieuw product
  • Een seminar rond jullie MVO-activiteiten
  • De verkoop van een overstock
  • Klanten mobiliseren voor een enquête via een bijdrage aan Pelicano
  • Klanten een extra donatie laten doen op je betaalterminal of online webshop

Mogelijkheden genoeg, en ook veel kleinere bedragen maken één groot resultaat. We denken graag met je mee.

LATEN WE SAMENWERKEN

Langere termijn

Je doneert een zelfgekozen bedrag gedurende minstens twee jaar. Op die manier kies je – net zoals wij zelf ook werken – voor ondersteuning op lange termijn. Deze donatie kan je koppelen aan een activiteit, idee, project …

Jaarlijks event

ten voordele van Pelicano

Project 100

stort maandelijks 100 euro (of zelfgekozen bedrag)

Microgiften

medewerkers doneren kommagetallen van hun nettoloon

Bedrijfsfonds

richt een fonds op om langdurig te steunen

Aankoopbedrag

klanten ronden (online) aankopen af naar boven als donatie

VRAAG EN ANTWOORD.

De antwoorden op de meest gestelde vragen

Heb je een vraag over wat Kinderarmoedestichting Pelicano doet? Over hoe jij kan helpen? We hebben de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen voor je verzameld.

Misschien het belangrijkste: jouw steun gaat naar kansarme kinderen in België. Die kinderen zijn het talent van morgen dat onze samenleving en ons bedrijfsleven nodig heeft. Als wederdienst ondersteunen wij jouw bedrijf graag om je toewijding aan MVO te tonen aan de buitenwereld.

 

Zo krijg je van ons een toolbox en een casebox die jouw bedrijf kan inzetten om jullie maatschappelijk engagement wereldkundig te maken. Daarnaast krijg je ook toegang tot de audiovisuele bestanden van Kinderarmoedestichting Pelicano. Die kun je vrij gebruiken in je eigen interne en externe communicatie. Ook gepersonaliseerde, digitale donatieformulieren zijn beschikbaar.

 

Laat maar weten hoe jij zo’n samenwerking ziet!

Een bedrijfsfonds is één van de drie types fondsen op naam (naast een privaat fonds en een socialprofitfonds). Zo’n fonds op naam is een geschreven overeenkomst tussen het bedrijf en Pelicano Kinderarmoedestichting. De overeenkomst voorziet in geen ‘dwingende verplichtingen’, en is eigenlijk niets meer dan de opening van een aparte bankrekening (die eigendom blijft van Pelicano, maar waarop een consultatievolmacht kan voorzien worden) en een opsomming van de  wederzijdse afspraken.

 

Het is een manier om als bedrijf alle centen die bestemd zijn voor Pelicano te centraliseren, onverminderd hun oorsprong (eigen bijdrage van het bedrijf, bijdrage door de medewerkers, klanten, sympathisanten …).

 

Op die manier kan Pelicano ook gedetailleerd volgen welke donaties van wie in het bedrijfsfonds terechtkomen en kan een grotere impact die je als bedrijf realiseerde, aangetoond worden.

 

En last but not least: er is qua administratie geen extra workload verbonden voor jou als bedrijf bij de opstart en verdere opvolging van een bedrijfsfonds. Alle transacties gebeuren tussen de finale donateur en Pelicano (wat ook één van de wettelijke verplichtingen is om fiscale attesten te kunnen afleveren), dus volledig buiten de boekhouding van je bedrijf (behalve dan voor wat betreft de eigen donaties van je bedrijf).

 

Neem gerust contact met ons op. We vertellen je er met plezier meer over!

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter