Home » De medewerkers van Besox doneren via microgiften

De medewerkers van Besox doneren via microgiften

De medewerkers van Besox doneren via microgiften

Sinds december 2023 doet de helft van de Besox-werknemers een microdonatie aan onze Pelicanokinderen, bedankt voor jullie steun!

 

Maar hoe doen de Besox-medewerkers dat net? Door het nettoloon af te ronden tot de getallen voor de komma, alhoewel sommigen ook afronden tot op € 5 en derhalve maandelijks tussen de € 0,01 en € 4,99 doneren. Dankzij deze microdonaties redden ze kinderen in België uit armoede. Dankjewel voor jullie maandelijkse bijdrage, want alle beetjes helpen!

 

Bijvoorbeeld collega Christina verdient netto € 1.851,84 per maand, ze draagt dus elke maand € 0,84 bij aan Pelicano en voelt dit niet in haar portemonnee. Schitterend toch? In december 2023 verzamelden alle medewerkers van Besox een eerste bedrag van € 25 bij elkaar.

Wat zijn microgiften?

 

Microgiften zijn hele kleine maandelijkse donaties (tussen de 0.01 en 0.99 eurocent) die maandelijks door de werkgever, mits uitdrukkelijk akkoord van de werknemer, op de uitbetaling van het nettoloon, vakantiegeld, extra premies, … worden ingehouden en doorgestort worden aan Pelicano.

 

Eenvoudigweg zijn microgiften dus niets anders dan het doneren van de getallen na de komma bij iedere uitbetaling van de werkgever aan de werknemer.

 

Wil je meer weten over microgiften? Neem vrijblijvend contact op met Kristof.

Wie is Besox?

Besox is een duizendpoot die alles in huis heeft om een bedrijf vlot te laten draaien en groeien. Als sociaal secretariaat en specialist in personeelszaken, verzekeringen en financiën kunnen we een totaalpakket van diensten aanbieden.

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?