Home » Foodbag levert feestdiner aan je voordeur

Foodbag levert feestdiner aan je voordeur

Foodbag levert feestdiner aan je voordeur

Bye bye kerststress.

 

Ho-ho-ho. Naar jaarlijkse traditie levert de Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag ook dit eindejaar een feestbox aan huis. In die box zitten Belgische ingrediënten en recepten voor een heerlijk viergangendiner. Dit jaar heb je niet enkel de keuze uit een zelf te bereiden feestmenu, maar je kan ook kiezen voor een kant-en-klaar traiteurmenu. Dat is een even groot en lekker feestmaal als de zelf te bereiden feestbox, maar je staat minder lang in de keuken. Alles is al bereid. Je hoeft de feestdis enkel op te warmen en af te werken. Zo heb je meer tijd om je gasten te entertainen. Ook tof: je kan de verschillende boxen combineren. Handig wanneer er iemand in het gezelschap liever een feestmaal zonder (of net met) vlees wil. Je feestmaaltijd – en eventuele extra’s als aangepaste wijnen, mocktails of een kaasplank – bestellen kan vanaf 8 november. Moeten er nog kroketten zijn?

 

Is het dit jaar jouw beurt om het kerstfeest te hosten? En kan je nog wel wat inspiratie gebruiken om je gasten van hun (kerst)sokken te blazen? Dan is er het feestmenu van Foodbag. De maaltijdbox wordt op 22 of 23 december – net op tijd voor kerst – of 29 of 30 december voor je voordeur geleverd. In de box alle ingrediënten en duidelijke instructies voor een klassiek (met vlees) of vegetarisch feestmenu, net als handige tips, een tijdschema en zelfs naamkaartjes. Spendeer jij je tijd liever bij je gasten dan in de keuken? Foodbag speelt voor reddende engel deze kerst en lanceert een kant-en-klaar feestmenu. Dat hoef je enkel op te warmen en te dresseren. Je hoeft dus dit jaar je hoofd niet te breken over het menu dat je je gasten voorschotelt of urenlang aan de kassa in de supermarkt te staan. Yay!

Parade van lokale leveranciers

Bij Foodbag maken ze er geen geheim van: ze houden van superverse, seizoensgebonden, duurzame én lokale producten. En dat is niet anders in hun feestmenu. Meer nog: Foodbag maakt er een ware (kerst)parade van en laat een resem lokale leveranciers op je los. Vind je terug in het feestmenu: onder andere de koekjes van Jules Destrooper, Belgische bio room van Pur Natur, chocolade van Petit Melo en de krokante toppings van Topp’d.

Op het (zelf te bereiden) menu

Kies je voor het Classic en zelf te bereiden menu, dan krijgen je gasten drie hapjes: ‘Gevulde dadels met geitenkaas en spek’, ‘Aardappelvelouté met winterpostelein in een bouillon van bospaddenstoelen, met een hartige notencrumble’ en ‘Worstenbroodjes met graanmosterd’. Als voorgerecht staat er ‘Frisse zalmtartaar met avocado, koolrabi en wasabicrunch’ op het menu. Het hoofdgerecht bestaat uit ‘Gevulde kalkoenrollade met veenbessen, verse kroketjes en elegante groenten (Geroosterde knolselder met beurre noisette, perensalsa en pecannoten & Gekaramelliseerd witloof met dragondressing, Cherry Chouffe en roze peper en Zwarte knoflooksaus’. En om af te sluiten: ‘Chocolademousse met hazelnoten en Jules Destrooper-koekjes.’ Wie z’n gasten liever een vegetarisch feestmenu voorschotelt, kan kiezen voor de Veggie Feestbox., met daarin alle ingrediënten voor dezelfde drie hapjes, maar dan in een vegetarische versie: Gevulde dadels met geitenkaas, zonder spek maar mét pistachenoten’, ‘Aardappelvelouté met winterpostelein in een bouillon van bospaddenstoelen, met een hartige notencrumble’ en een vegetarische worstenbroodje. Blaas je gasten omver met ‘Burrata met bloedsinaasappel en dressing met venkelzaad’ als voorgerecht en ‘Gevulde pompoen met kastanje, verse kroketjes en elegante groenten, Cherry Chouffe en roze peper, Zwarte knoflooksaus’ als hoofdgerecht. Als dessert krijg je net als in het classic menu een ‘Chocolademousse met hazelnoten en Jules Destrooper-koekjes’.

Opwarmen en serveren

Ga je voor het Classic Traiteurmenu met vlees, dan krijgen je gasten als voorgerecht ‘Bubba garnaalkroketten met krulpeterselie en citroen’ voor hun neus. Als hoofdgerecht serveer je: ‘Parelhoenfilet in ‘fine champagne’-saus, verse kroketjes, geroosterde spitskool met misolak en appeltjes met veenbessenconfituur’. Het dessert is een ‘Chocoladetaartje van Julie’s House met crème anglaise’.

 

In het vegetarische Traiteurmenu krijg je evenveel lekkers, maar als hoofdgerecht schotel je je gasten een ‘Winters stoofpotje van linzen met wittewijnsaus, verse kroketjes, geroosterde spitskool met misolak en appeltjes met veenbessenconfituur’ voor.

Hartverwarmend

Extra hartverwarmend: voor het tweede jaar op rij, schenkt Foodbag per verkochte feestbox tien euro aan Pelicano Kinderarmoedestichting. Dat is een stichting die kinderen in extreme armoede op weg helpt naar een beter bestaan. Vorig jaar kon Foodbag op die manier in totaal 10.000 euro doneren aan de organisatie.

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?