Home » Ride to Unite 2023 zamelt €41.103 in voor Pelicano

Ride to Unite 2023 zamelt €41.103 in voor Pelicano

Ride to Unite 2023 zamelt €41.103 in voor Pelicano

Op zaterdagavond 9 september overhandigden de renners van Ride To Unite de cheque t.w.v. €41.103 aan een delegatie van Pelicano. Samen met familieleden en sympathisanten werd – in Baby’s Corner Nazareth – geklonken op een fantastische editie.

 

Op 1 juli vertrokken 26 Vlaamse fietsers, gesteund door hun drie ploegleiders, voor een vijfdaagse fietstocht van onder de Eiffeltoren (Parijs) naar de top van de mythische Col du Tourmalet. Ze deden dit ten voordele van de strijd tegen kinderarmoede in ons land. Op zaterdag 9 september overhandigde vzw Ride To Unite een cheque van €41.103 aan Pelicano Kinderarmoedestichting.

 

In een eerste reactie laten de renners weten dat ze zelf enorm verheugd te zijn: “We slagen er opnieuw in om ons netwerk te motiveren en zich te scharen achter een nobel goed doel. De strijd tegen kinderarmoede heeft nog een lange weg af te leggen, maar met deze actie dragen we alvast bij tot de bewustwording en halen we op jaarbasis 10-tallen kinderen uit de armoede” aldus het team.

Grote dankbaarheid

“Pelicano krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties, testamentaire inkomsten, bedrijfspartnerships of acties zoals Ride To Unite”, aldus Kristof De Boever van Pelicano Kinderarmoedestichting. “Onze dankbaarheid is groot voor de organisatie van Ride To Unite. Want elke ingezamelde euro kunnen we goed besteden en gaat zonder omweg naar een Pelicanokind zodat we concrete hulp kunnen bieden: een dagelijkse warme maaltijd, deftige winterkledij, een tandartsbezoek, lidgeld van een vereniging, schoolkosten of schoolreis,…”

Fiere peter

Peter van de Ride To Unite-actie, Bert De Backer, kon er niet bij zijn bij de overhandiging, maar kijkt tevreden en trots terug op de derde editie van Ride To Unite: “Het was een enorm genoegen om het peterschap dit jaar op mij te hebben kunnen nemen. Het parcours dat de RTU-renners afhaspelden en wat ze doen in de strijd tegen kinderarmoede is bijzonder inspirerend. Met hun actie hebben ze Pelicano, dat ik de voorbije maanden beter leerde kennen, ook de aandacht gegeven die het verdient,” aldus Bert De Backer.

Nieuwe editie in 2024

“Na twee topedities (2021 en 2022) doet het deugd om opnieuw te kunnen bevestigen. Niet alleen breken we ons eigen record qua aantal renners en ingezamelde fondsen, we krijgen nu al aanvragen binnen om deel te mogen nemen aan Ride To Unite 2024. We zijn dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat er met absolute zekerheid een nieuwe editie komt in 2024,” aldus medeoprichter Leendert Van Hulle.

 

Waar Ride To Unite 2024 naar toe gaat, wordt op zaterdag 18 november bekend gemaakt. Eén iets is wel al zeker: de renners zullen opnieuw op de fiets springen in de strijd tegen kinderarmoede in ons land.

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?