Home » vzw ‘Ride to Unite’ zamelt €18.847 in voor Stichting Pelicano

vzw ‘Ride to Unite’ zamelt €18.847 in voor Stichting Pelicano

vzw ‘Ride to Unite’ zamelt €18.847 in voor Stichting Pelicano

BRUGGE/ANZEGEM – Begin juli vertrokken negen Vlaamse fietsers, gesteund door hun ploegleider, voor een vierdaagse fietstocht van Oudenaarde naar de top van La Planche des Belles Filles. Ze deden dit ten voordele van Stichting Pelicano. Na het afsluiten van de fundraising communiceerde vzw ‘Ride to Unite’ vandaag het ingezamelde bedrag in een filmpje: €18.847.

 

In een eerste reactie laten de renners weten dat ze zelf enorm verheugd te zijn: “We slagen er opnieuw in om ons netwerk te motiveren en zich te scharen achter een nobel goed doel. De strijd tegen kinderarmoede heeft nog een lange weg af te leggen, maar met deze actie dragen we alvast bij tot de bewustwording” aldus het team.

Grote dankbaarheid

“Stichting Pelicano krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties, testamentaire inkomsten, bedrijfspartnerships of acties zoals Ride To Unite”, aldus Kristof De Boever van Stichting Pelicano. “Onze dankbaarheid is groot voor de organisatie van Ride To Unite. Want elke ingezamelde euro kunnen we goed besteden en gaat zonder omweg naar het Pelicanokind zodat we concrete hulp kunnen bieden: een dagelijkse warme maaltijd, deftige winterkledij, een tandartsbezoek, lidgeld van een vereniging, schoolkosten of schoolreis,…”

Overhandiging cheque

Op woensdagavond 17 augustus zullen de renners van vzw ‘Ride to Unite’ de cheque overhandigen aan het team achter ‘Stichting Pelicano’.

Nieuwe editie in 2023

“Na een eerste topeditie in 2021 doet het deugd om te kunnen bevestigen. Niet alleen zamelen we opnieuw een groot bedrag in, ook het aantal renners nam toe en zelfs Vive Le Vélo merkte onze actie op. Dat er al aanvragen zijn van renners voor 2023 is fantastisch. We kunnen dus nu al met zekerheid zeggen dat er in 2023 een nieuwe editie komt,” aldus oprichter Leendert Van Hulle.

In de pers

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?