Home » Bristol trapt armoede-campagne af

Bristol trapt armoede-campagne af

Bristol trapt armoede-campagne af

Een op vijf kinderen leeft in armoede. Nu september, een extra dure maand voor ouders van schoolgaande kinderen voor de deur staat, lanceert Bristol een nieuwe campagne.

Een op vijf kinderen leeft in armoede. Nu september, een extra dure maand voor ouders van schoolgaande kinderen voor de deur staat, lanceert Bristol een nieuwe campagne. “Per paar leren kinderschoenen dat we verkopen, doneren we 5 euro aan Stichting Pelicano. Bijna 1 op 5 van alle kinderen in België heeft een armoederisico. Een alarmerend cijfer, zeker nu het leven alsmaar duurder wordt. De uitgave voor dagelijkse benodigdheden stijgt zienderogen en ook de aantocht van een nieuw schooljaar brengt traditiegewijs veel extra kosten met zich mee. Hierdoor zien steeds meer gezinnen hun maandelijkse rekeningen toenemen.

Om deze gezinnen dit schooljaar een financieel én mentaal duwtje in de rug te geven, slaan Stichting Pelicano en het Belgische familiebedrijf Bristol de handen in elkaar. Op 26 augustus start hun ‘In my shoes’-campagne, waarbij ze aandacht vragen voor gezinnen die het moeilijk hebben om rond te komen. De campagne start op donderdag 25 augustus in de Bristol winkels in België en Nederland en loopt tot en met zondag 18 september. Bristol zal voor elk paar leren kinderschoenen dat ze verkopen tijdens de campagneperiode 5 euro aan Stichting Pelicano schenken. Alle info vind je op https://bristolshop.be/be_nl/in-my-shoes 

De campagnenaam ‘In my shoes’ roept op om je in de schoenen te plaatsen van mensen die het financieel moeilijk hebben. Je stapt er in de schoenen van Emily en Dylan, die met slechts één kostwinner en door de stijgende prijzen met hun gezin maar moeilijk rondkomen. Of Jessica, die door haar moeilijke jeugd en thuissituatie in armoede opgroeide. Hun indrukwekkende verhalen geven een gezicht aan een probleem dat vaak achter gesloten deuren blijft. “3 op 10 kinderen gaan met te kleine schoenen naar school. Maar ook het verder dragen van schoenen van oudere broers of zussen is steeds vaker de norm en schoenen op de groei kopen ook. Vandaar de keuze om voor een stichting te kiezen die kinderarmoede steunt.”

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?