Home » Bristol zet zich in tegen kinderarmoede samen met Pelicano

Bristol zet zich in tegen kinderarmoede samen met Pelicano

Bristol zet zich in tegen kinderarmoede samen met Pelicano

Bristol doneert 28.918,40 euro ten voordele van kinderen in extreme armoede.

Bristol lanceerde in 2022 voor het eerst de ‘In my shoes’-campagne. Het Belgische merk wilde extra aandacht vestigen op kinderarmoede. Op die succesvolle campagne werd in 2023 verder gebouwd. Samen met alle medewerkers organiseerden ze afgelopen jaar diverse acties en zetten ze zich allemaal in vol overgave voor deze problematiek.

Tussen Sinterklaas en Kerst was er de ‘In my Shoes’-sokkenlijn, die bracht 3.703,11 euro op. De sokken zijn ook nu nog steeds verkrijgbaar in diverse kleuren. Ze zijn niet alleen leuk om te geven of te krijgen, maar je brengt ook een positieve boodschap én je steunt het goede doel. Daarenboven konden klanten vrijwillig doneren in de Bristol-winkels ten voordele van kinderen in armoede, dat bracht maar liefst 11.010,99 euro op.

“We zijn ontzettend trots dat onze campagne voor kinderen in armoede écht een verschil maakt en hen meer kansen bied”, vertelt Elise Vanaudenhove (CEO bij Bristol). “Voor deze kinderen zijn basisbehoeften zoals warme maaltijden, dekens en nieuwe schoenen helaas niet vanzelfsprekend. Als familiewinkel vinden we het belangrijk om jaarlijks extra aandacht te besteden aan dit onderwerp, omdat kinderarmoede dichterbij is dan we vaak beseffen.”

Een jaar vol liefdadigheid

Niet alleen de klanten van Bristol, maar ook het management en de medewerkers dragen hun steentje bij. Met een Family & Friends Closet Sale, de verkoop van overtollig kantoormeubilair en een kerstdrink werd 14.204,30 euro ingezameld.

Met alle acties samen van 2023, komt het totale donatiebedrag op 28.918,40 euro, hartelijk bedankt voor jullie steun Bristol en klanten!

Foto: Kristof De Boever (Head of Corporate Partnerships Pelicano) en Ilse Heylen (COO Bristol)

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?