“De klasgenootjes van Frieke wilden niet meer naast haar zitten”

Op een dag vraagt juf Anje aan de ouders van Frieke of het oké is dat ze haar op school laten douchen en van andere kledij voorzien. Door de indringende geur van onder andere sigaretten willen de andere kinderen niet meer naast haar zitten…

Het is geen gemakkelijk gespreksonderwerp om aan te kaarten bij ouders. Het gebeurt echter vaak dat kinderen onverzorgd – lees: vuil en onfris ruikend – toekomen op de school. Etensresten of zwarte vegen op het gezicht; plakkende handen, smerige nagelranden … Soms is er ook sprake van luizen of zelfs schurft.

 

Dat was bij Frieke (11) niet anders. Vooral de doordringende urine- en sigarettengeur was in haar geval eigenlijk nauwelijks te harden. Verschillende kinderen uit haar klas wilden daardoor niet meer naast haar zitten.

 

Juf Anje kon het niet meer aanzien. Daarom heeft ze op een bepaald moment gewoon toestemming gevraagd aan Friekes ouders om haar op school te douchen en van andere kledij te voorzien (reservekledij die op school voorhanden is).

 

Het resultaat is een kind dat niet alleen fris en verzorgd op school zit. Ze voelt zich ook veel beter in haar vel én hoeft niet meer alleen aan haar lessenaar te zitten.

 

We hebben de namen in dit verhaal veranderd. Om de privacy van de kinderen te waarborgen, kunnen we je namelijk geen informatie geven over individuele dossiers.

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?