Home » Pelicano en sociaal secretariaat UwPayroll lanceren automatische microdonaties

Pelicano en sociaal secretariaat UwPayroll lanceren automatische microdonaties

Pelicano en sociaal secretariaat UwPayroll lanceren automatische microdonaties

“Voor medewerkers een kleine bijdrage, voor ons een groot verschil”

Brussel, 23 juni 2023 – Pelicano Kinderarmoedestichting lanceert samen met sociaal secretariaat UwPayroll als één van de eersten in België automatische microdonaties. Daarmee hoopt ze de drempel tot doneren aan een goed doel te verlagen. De microdonaties moeten bovendien zorgen voor meer recurrente inkomsten in deze moeilijke financiële tijden. “Vele handen maken licht werk. We hopen dat zoveel mogelijk werknemers in het systeem stappen. Voor hen is het misschien een kleine bijdrage, maar voor ons betekent het een groot verschil”, zegt Kristof De Boever, Head of Corporate Partnerships bij Pelicano.

 

Pelicano Kinderarmoedestichting lanceert automatische microdonaties in samenwerking met sociaal secretariaat UwPayroll. Microdoneren is een systeem waarbij telkens wanneer het nettoloon wordt uitbetaald, werknemers de kommagetallen ervan doneren aan een goed doel. Dat wil zeggen: minimum 0,01 euro en maximum 0,99 euro.

 

Microdoneren bestaat al langer, maar dankzij de samenwerking tussen Pelicano en UwPayroll, kan dat nu volledig automatisch. Daarmee zijn de twee organisaties trendsetters in hun sector.

Drempel tot doneren aan goed doel verlagen

Doordat werknemers telkens maar een microsom doneren en dit volledig automatisch gebeurt, hoopt Pelicano de drempel tot doneren aan een goed doel te verlagen. Bovendien zorgen microdonaties voor meer recurrente inkomsten voor Pelicano, waardoor de organisatie meer zekerheid heeft van hoeveel Pelicanokinderen ze onder de vleugel kunnen nemen.

 

“Het zijn geen gemakkelijke financiële tijden, noch voor ‘de gewone mens’, noch voor goede doelen. We merken dat we de laatste jaren steeds minder donaties binnen krijgen, sinds we van crisis in crisis vallen”, zegt Kristof De Boever, Head of Corporate Partnerships bij Pelicano Kinderarmoedestichting. “Toch is het enorm belangrijk dat organisaties zoals wij blijven bestaan. Wij verrichten essentieel werk. En dat kan alleen met de nodige middelen.”

 

“Het is onze missie om bij te dragen aan een betere samenleving. Met de microdonaties willen we kinderen in armoede alle kansen geven om zich te ontwikkelen en een plaats te verwerven in de maatschappij”, zegt Gunter Hens, zaakvoerder van UwPayroll. “Wij engageren onszelf ertoe jaarlijks 1 procent van onze omzet te doneren aan Stichting Pelicano.”

Vele handen maken licht werk

Pelicano en UwPayroll hopen zoveel mogelijk werknemers te inspireren om mee in het systeem te stappen. “Vele handen maken licht werk”, gaat Kristof De Boever verder. “De som is snel gemaakt: als 100 bedrijven, met 100 medewerkers maandelijks 0,99 euro doneren, betekent dit bijna 120.000 euro op jaarbasis aan recurrente inkomsten. Voor hen is dit een zeer kleine bijdrage, voor ons een groot verschil, als je weet dat wij een budget rekenen van gemiddeld 1.250 tot 2.000 euro per Pelicanokind per jaar.” 

 

Pelicano hoopt dat het systeem snel bekendheid verwerft en er op één jaar tijd 100 medewerkers in het systeem stappen. Dat zou een stap in de goede richting zijn om kinderarmoede in België uit de wereld te helpen. Wanneer kinderarmoede verdwijnt, is er een enorme positieve impact op de maatschappij. Uit een studie van Vlerick Business School in opdracht van Pelicano blijkt namelijk dat elke euro die geïnvesteerd wordt in een kind, de maatschappij op termijn 5 à 9 euro oplevert.

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?