“Liam had zoveel honger dat hij de kruimels van de tafel at”

Juf Els merkte al snel tijdens het eerste trimester op dat Liam (8 jaar) heel hongerig toekwam op school. In zijn brooddoosje zat niet veel: een paar boterhammetjes met wat confituur. Het brood was vaak oudbakken. De leerkrachten merkten op dat hij zelfs de kruimels van de tafel begon te verzamelen om op te eten.

Op vraag van juf Els heeft zorgpartner Dirk toen aangeboden aan Liams ouders om hem op school warm te laten eten. Hiervoor werd een alternatieve financiële regeling vooropgezet. Zo weten we dat hij zeker één warme maaltijd per dag heeft (met uitzondering van woensdag) én dat er voldoende variatie in zijn voeding zit.  

 

’s Voormiddags is het ook gebruikelijk op de school van Liam dat de kinderen een stukje fruit eten; ’s namiddags is dat een ‘droog’ koekje. Zowel dat stukje fruit als het koekje wordt in een doosje meegegeven. Het doosje van Liam kwam vaak leeg toe. En het fruit zag er vaak niet zo vers meer uit en nodigde niet echt uit tot opeten. Ook zijn drinkfles kwam vaak leeg en/of niet afgewassen mee in zijn boekentas. Dat alles wordt intussen door de school opgevangen. 

 

Het resultaat is dat Liam gezonder en gevarieerder eet dan ooit. Ook zijn schoolprestaties zijn er hierdoor op vooruit gegaan. 

 

We hebben de namen in dit verhaal veranderd. Om de privacy van de kinderen te waarborgen, kunnen we je namelijk geen informatie geven over individuele dossiers.  

IK WIL HELPEN.

Geen kind in België
blijft achter

OOK VOOR BEDRIJVEN.

Doen jij en jouw
collega’s mee?